085-4012507 info@gelderkliniek.nl

Plastische Chirurgie

Het specialisme ‘plastische chirurgie’ is erg breed, en dat betekent dat een plastisch chirurg veel uiteenlopende behandelingen uitvoert. In het kort kun je zeggen dat een plastisch chirurg zich bezighoudt met het herstel van de vorm en functie van de buitenkant van het lichaam als dat door wat voor reden dan ook afwijkt van de normale vorm.

Welke behandelingen zijn mogelijk?

De Gelder Kliniek hanteert vier deelgebieden

  • Gezicht
  • Hand en pols
  • Lichaam
  • Voet en teen

Binnen de plastische chirurgie wordt onderscheid gemaakt tussen twee soorten zorg: esthetische zorg (onverzekerd) en medische zorg (verzekerd). Wat is het verschil tussen esthetische zorg en medische zorg?

Medische zorg
Behandelingen voor aandoeningen met lichamelijke en/of functionele klachten worden doorgaans vergoed door uw verzekeraar. Dit betreffen sowieso alle hand-, pols-, voet- en teenoperaties, maar ook een ooglidcorrectie wordt in veel gevallen vergoed.

Lees hier meer over de vergoeding van verschillende behandelingen.

Esthetische zorg

Behandelingen vanuit schoonheidsoverwegingen (cosmetisch / esthetisch) worden niet vergoed door een zorgverzekeraar. In sommige situaties is het onduidelijk of een behandeling vergoed wordt, bijvoorbeeld correcties aan oogleden of afstaande oren. Deze worden vaak toch vergoed. Overweeg je een cosmetische / esthetische behandeling, en wil je weten welke kosten daaraan verbonden zijn?